Доступність посилання

ТОП новини

Турчинова допитали і відпустили


Перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов
Перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов

Київ – Першого заступника голови партії ВО «Батьківщина» Олександра Турчинова викликали у четвер, 11 листопада, на допит до Головного управління Генеральної прокуратури України (ГПУ). Перед зустріччю зі слідчим опозиційний політик заявив, що йому невідомо, з якої причини і в рамках розслідування якої кримінальної справи його викликали. Він вбачає у виклику до Генпрокуратури політичне підґрунтя.

«Із того, що мене наразі почали викликати до Генпрокуратури, можна сказати, що це реальна ознака початку парламентської виборчої кампанії, тому що я не бачу, окрім політичних мотивів, будь-яких інших, за якими могли б мене запрошувати до слідчого», – сказав заступник голови партії «Батьківщина».

Раніше Олександра Турчинова кілька разів викликали на допити до Служби безпеки України. Так, 8, 20 і 22 вересня СБУ допитувала його як свідка у справі про розмитнення імпортного газу.

Турчинов дав свідчення у справі Луценка


Але цього разу, як з’ясувалося, Турчинова викликали до слідчого у зв’язку зі справою про розтрату державних коштів колишнім міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком. Про це Турчинов повідомив сам після завершення тригодинного допиту в Генпрокуратурі.

За словами Турчинова, його викликали як свідка. Під час розмови зі слідчими він надав зразки почерку і підпису.

«Я здивований допитом, тому що владні глашатаї, засоби масової інформації, які транслюють прес-конференцію представників влади, розповідають якісь міфічні історії про 53 мільярди, які не за призначенням були використані і так далі, і так далі. Я півдня провів у Генеральній прокуратурі, відповідаючи на запитання щодо візи моєї на листі Міністерству внутрішніх справ щодо якогось працівника МВС», – сказав Турчинов.

При цьому він припустив, що однією з причин його виклику на допит до Генпрокуратури є намагання зашкодити його діяльності у партії «Батьківщина».

П’ятого листопада Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу проти екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка. Політика підозрюють у розтраті державного майна та зловживанні службовим становищем.

За словами заступника міністра МВС України, начальника Головного слідчого управління Василя Фаринника, водій екс-міністра впродовж двох років від моменту працевлаштування в органи внутрішніх справ отримав спеціальні звання від капітана до підполковника, мав чималу заробітну плату. Крім того, загальний стаж роботи водієм у цієї людини становить 22 роки, і він був зарахований як загальний стаж роботи в міліції.

За його словами, є документ, підписаний конкретними людьми. На уточнююче запитання, ким саме, він повідомив: «Лист підписував Юрій Віталійович, резолюцію ставив Турчинов».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG