Доступність посилання

ТОП новини

Аваков вимагає перерахувати всі голоси на виборах мера Харкова


Кандидат на посаду Харківського міського голови від партії «Батьківщина» Арсен Аваков звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з проханням провести повний перерахунок голосів на виборах мера Харкова, повідомляє в четвер агентство «УНІАН», посилаючись на слова заступника голови Харківської обласної організації «Батьківщини» Світлани Семко.

Аваков, зокрема, вимагає визнати протиправними дії Харківської територіальної виборчої комісії і просить скасувати її протокол про підсумки виборів Харківського міського голови, сказала вона.

Цей позов, сказала Семко, відрізняється від попереднього тим, що в ньому «наведені факти порушень при підбитті результатів голосування і складання відповідного протоколу».

Раніше Аваков уже подавав схожий позов, щодо перерахунку голосів по 56 дільницях Харкова та визнання протиправною бездіяльності міської виборчої комісії у питанні підготовки та проведення виборів, який суди відхилили.

Раніше в четвер Семко також повідомила Радіо Свобода про інший нинішній позов Авакова, до Центральної виборчої комісії. Цей позов подано до Київського Апеляційного адміністративного суду «щодо визнання протиправною бездіяльності ЦВК», яка досі не розглянула скаргу Авакова на порушення під час виборів у Харкові, подану ще 7 листопада.

За офіційними результатами виборів міського голови у Харкові, які наведені в оприлюдненому протоколі Харківського тервибочкому, перемогу отримав кандидат від Партії регіонів Геннадій Кернес, який випередив кандидата від «Батьківщини» Арсена Авакова менш як на 3 тисячі голосів, тобто менш як на відсоток. «Батьківщина» заявила про численні порушення.
XS
SM
MD
LG