Доступність посилання

ТОП новини

В столиці Південної Кореї почався другий день саміту Групи 20


В Сеулі на саміті Групи двадцяти лідери найбільших економік світу досягли прогресу, заявив сьогодні вранці президент Південної Кореї І Мйон Бак, не уточнивши деталей.

«Учасники саміту засідали цілу ніч. І я дякую усім лідерам за великим прогрес, якого ми досягли на цій зустрічі», – сказав він.

Лідери найбільших економік світу обговорюють на саміті питання, пов’язані із забезпеченням світового економічного зростання, стабільності на валютному ринку.

Учасники зустрічі, серед яких президенти США Барак Обама, Китаю Ху Цзіньтао та Росії Дмитро Медвєдєв, мають видати прикінцеве комюніке щодо досягнутих домовленостей.

Напередодні американський президент висловив упевненість, що сеульська зустріч буде продуктивною. «Ви побачите, що наприкінці саміту з’явиться широка угода між усіма країнами, включно з Німеччиною, про те, що нам потрібно забезпечити збалансоване та стале зростання. Я сподіваюсь, що комюніке встановить механізми, які допоможуть відслідковувати та заохочувати таке збалансоване і стале зростання», – заявив Обама.
XS
SM
MD
LG