Доступність посилання

ТОП новини

Україна прагне збільшити квоту на експорт зернових до ЄС


Україна має намір отримати від Європейського Союзу квоту на експорт зернових обсягом 1,2 мільйона тонн щороку. Про це міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк заявив українським журналістам у Брюсселі.

«Світовий банк нам розрахував, що ми маємо право претендувати на експорт 1,2 мільйона тонн зернових у ЄС. Ми цю позицію озвучили, і комісар з торгівлі Карел де Гюхт підтвердив, що наступні раунди переговорів будуть спрямовані на зближення наших принципових позицій», – сказав міністр.

Він зазначив, що на сьогодні Євросоюз у рамках переговорів про створення зони вільної торгівлі з Україною пропонує квоту на експорт до ЄС лише 200 тисяч тонн зернових на рік. «Але після сьогоднішньої зустрічі я зрозумів, що ми зможемо знайти розуміння і збільшити квоту на ввезення зернових у ЄС», – сказав Микола Присяжнюк.

Під час одноденного візиту до Брюсселя міністр аграрної політики України зустрівся з комісарами ЄС з питань торгівлі Карелом де Гюхтом та з питань сільського господарства і сільського розвитку Дачаном Чолошем. Крім того, він провів зустрічі з представниками Асоціації зернотрейдерів та Асоціації виробників олійних культур.
XS
SM
MD
LG