Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: уряд може використати кошти МВФ для «РосУкрЕнерго»


Лідер партії «Батьківщина» і блоку свого імені Юлія Тимошенко попередила в суботу Міжнародний валютний фонд, що кошти з його позики для України, за її словами, можуть піти на відшкодування боргу «Нафтогазу України» перед компанією «РосУкрЕнерго».

На зустрічі з представниками місії МВФ в Україні вона заявила, що Фонд мав би дуже ретельно з’ясувати ситуацію з такою можливою оборудкою.

На думку Тимошенко, таке використання коштів МВФ, що їх Фонд отримує від платників податків країн-членів, було б несправедливе і щодо України, і щодо всіх країн-донорів МВФ.

Вона також нагадала попередні обіцянки Президента Віктора Януковича і Прем’єр-міністра Миколи Азарова, що Україна має намір відшкодувати «РосУкрЕнерго» 11 мільярдів кубометрів газу за кошти державного бюджету.

За словами Тимошенко, ця проблема стосується не тільки України, бо можливе, за її словами, банкрутство «Нафтогазу» зірве стабільність транспортування цією компанією російського газу до ЄС.

Місія МВФ перебуває цими днями в Києві для перегляду виконання Україною програми співпраці з Фондом, за якою держава отримує позику stand by на загальну суму в понад 15 мільярдів доларів протягом 2,5 років, із якого вона вже отримала перший транш. За результатами роботи місії МВФ вирішить, чи надавати другий транш цієї позики.
XS
SM
MD
LG