Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківська міськрада буде повною – суд


Івано-Франківський суд задовольнив прохання політичної організації «Третя сила» у перерозподілі останнього депутатського мандату Івано-Франківської міської ради, який виявився вакантним через недостатню кількість кандидатів на депутатів від ВО «Свобода», повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Попри рішення міської ТВК залишити міськраду у кількості 59, а не 60 депутатів, і заперечення «свободівців» проти перерозподілу, партія, від якої йшов основний опонент чинного міського голови Віктора Анушкевичуса Юрій Соловей, звернулася до суду і виграла справу.

Суд зобов’язав Івано-Франківську міську виборчу комісію здійснити перерозподіл депутатського мандату. Його отримає представник «Третьої сили» Роман Тимків.

Тож цю каденцію Івано-Франківська міська рада працюватиме у повному складі – 60 депутатів.

Раніше міська ТВК більшістю голосів вирішила, що протягом цілої каденції одного депутата бракуватиме через те, що з 30 кандидатів від ВО «Свобода», які балотувалися за партійними списками, 20 одночасно пройшли і за мажоритарними округами, тож представників цієї політичної сили забракло.
XS
SM
MD
LG