Доступність посилання

ТОП новини

МВФ і Кабмін погодилися на секвестр бюджету – Уманський


Сьогодні місія Міжнародного валютного фонду представить остаточно погоджений текст Меморандуму про економічну та фінансову політику Кабінету Міністрів. Місія також має оприлюднити заяву за підсумками роботи в Україні.

За повідомленням прес-служби Кабміну, у неділю прем’єр-міністр Микола Азаров і представники місії Європейського департаменту МВФ погодили текст меморандуму. Цей документ укладається у рамках чергового перегляду програми співробітництва України та МВФ.

На думку колишнього виконувача обов’язків міністра фінансів Ігоря Уманського, в новому меморандумі, найімовірніше, ітиметься про вже другий цього року секвестр, тобто скорочення видаткової частини бюджету. Водночас екс-урядовець вважає, що підвищення пенсійного віку, про яке раніше активно йшлося, цього разу вдасться уникнути. «Така ж вимога містилася в найпершому меморандумі, ухваленому наприкінці 2008 року. Але в наступних переглядах ми зняли цю позицію. Вона не є настільки визначальною, адже потрібно робити структурну реформу в цілому. Цей захід – лише точковий, з таких, що лежать на поверхні, дуже простих. Але він не вирішує суті проблеми», – сказав Радіо Свобода колишній виконувач обов’язків міністра фінансів Ігор Уманський.
XS
SM
MD
LG