Доступність посилання

ТОП новини

Нові торгові автомати в Японії почали радити покупцям


Новий японський торговий автомат з продажу напоїв використовує технологію розпізнавання осіб і «рекомендує» той чи інший напій залежно від віку та статі покупця, повідомили в понеділок агентства.

Автомати, розроблені підрозділом залізничної компанії JR East Co, використовують великі екрани зі сенсорами, які дозволяють визначити характеристики покупця, що наближається. Потім біля певних напоїв з’являється значок «рекомендовано».

«Рекомендовані» продукти можуть змінюватися в залежності від температури повітря і часу доби.

«Якщо підходить чоловік, то автомат швидше за все запропонує йому кавовий напій, так як чоловіки зазвичай воліють їх. Однак, якщо ж йому близько 50 років, то рекомендованим напоєм найімовірніше стане зелений чай», – цитує агентство «Ройтерз» представницю компанії.

На даний момент компанія встановила тільки один подібний автомат на одній із залізничних станцій в Токіо, проте планує розмістити ще п’ять на центральній станції столиці Японії вже у вівторок.

Мережа «розумних» торгових автоматів розшириться до початку 2011 року, коли вони з’являться на основних станціях Токіо і прилеглих приміських районів. За планами компанії, до березня 2012 року будуть введені в експлуатацію загалом близько 500 автоматів.

Компанія розраховує на зростання продажу більше ніж у три рази в порівнянні зі звичайними торговими автоматами.
XS
SM
MD
LG