Доступність посилання

ТОП новини

Янукович вимагає від Азарова об’єктивної інформації про ситуацію в країні


Президент України Віктор Янукович вимагає від прем’єр-міністра Миколи Азарова інформувати громадськість про реальний стан економіки в державі.

Відкриваючи засідання Ради національної безпеки і оборони, Янукович заявив, що багато протестів у суспільстві пов’язані з браком такої інформації.

«У мене до вас (учасників засідання РНБО) є дуже прості запитання. Чи готові люди до запланованих на 2011 рік змін, які далеко не завжди будуть популярними? І ми маємо про це говорити. Це наш обов’язок, якщо ми хочемо подолати кризу. І коли я чую, Миколо Яновичу, на засіданні уряду, коли ви розповідаєте, що все, ми досягли того, того, все у нас добре, і далі все буде добре, я вам кажу – говоріть правду. Покажіть ті графіки, які ви мені показуєте, що в світі відбувається. Скажіть людям правду, пісні співати не треба», – сказав Президент.

При цьому, за словами Януковича людям треба надавати конкретну, «не брехливу» інформацію про стан справ у країні.
Зокрема, глава держави назвав як приклад ситуацію з пенсійною реформою. Так, він наголосив, що реальний стан справ такий, що без реформи вже через кілька років в Україні на кожного працюючого припадатиме один пенсіонер.

«У нас зараз 18 мільйонів працюючих, а 14 мільйонів пенсіонерів. І якщо така ситуація, якщо таке законодавство (пенсійне) і далі буде .... Не будемо реформувати пенсійну систему, в нас вже через кілька років буде 50 на 50 – половина будуть працювати, половина будуть на пенсії», – сказав Янукович.

Він звернувся до присутнього на засіданні РНБО голови Верховної Ради України Володимира Литвина з проханням провести парламентські слухання з пенсійної реформи.
XS
SM
MD
LG