Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: дефіцит Пенсійного фонду – 60 мільярдів гривень


Прем’єр-міністр Микола Азаров оцінює дефіцит Пенсійного фонду в 60 мільярдів гривень. «Дефіцит Пенсійного фонду, або той обсяг трансфертів, який бюджет повинен направляти в Пенсійний фонд, щоб забезпечити виплату пенсій, досяг величезної, за нашими масштабах, суми – це приблизно 60 мільярдів гривень. Якщо додати цю суму трансфертів до власних надходжень Пенсійного фонду, то якщо так справа піде, то Пенсійний фонд незабаром зрівняється з державним бюджетом, або навіть перевершить», – сказав Азаров.

При цьому прем’єр заявив, що проблема дефіциту ПФ є надзвичайно гострою. Крім того, за його словами, спостерігається тенденція вирівнювання співвідношення пенсіонерів до людей, які працюють.

Прем’єр зазначив, що Пенсійний фонд провів аналіз ситуації, який показує, що в Україні понад 4,5 мільйона людей формально отримують заробітну плату до 500 гривень.

«Дуже очевидно, що такого бути не може. У нас значна частина людей одержує заробітну плату в конвертах, і всі до цього звикли, але те, що може бути зручно роботодавцеві, є дуже серйозним мінусом для рядового пенсіонера й не дає можливість підвищувати пенсію настільки, наскільки це потрібно зараз для соціального захисту», – сказав Азаров.

Саме у зв’язку з такою ситуацією прем’єр вважає за необхідне проведення пенсійної реформи.
XS
SM
MD
LG