Доступність посилання

ТОП новини

«БЮТ-Батьківщина» не збирається голосувати за зміни до Конституції


Фракція «БЮТ-Батьківщина» не збирається голосувати за ухвалення у першому читанні проекту закону про внесення змін до Конституції, який передбачає проведення виборів до Верховної Ради у жовтні 2012 року. Таке рішення ухвалено сьогодні під час засідання фракції.

Як зазначив лідер фракції Іван Кириленко, в Конституції чітко записано, що наступні вибори до парламенту мають відбутися в останню неділю березня четвертого року повноважень Верховної Ради. Таким чином, за його словами, вибори мають відбутися у березні 2011 року. Він наголосив, що ще не встиг Конституційний Суд оголосити своє рішення, як Верховна Рада вже включила до порядку денного цей законопроект.

«Не може Верховна Рада продовжити діяльність парламенту, який, не задумуючись, ухвалює незаконні рішення. Фракція не може голосувати за продовження діяльності нинішнього складу Ради», – сказав Іван Кириленко.

Після цього фракції було запропоновано не підтримувати голосування за законопроект про внесення змін до Конституції, і така пропозиція була підтримана одноголосно.
XS
SM
MD
LG