Доступність посилання

ТОП новини

Президент Обама: маємо вдихнути нове життя в союз НАТО


У Лісабоні, де сьогодні розпочав роботу саміт НАТО, президент США Барак Обама заявив, що в союзників з’явилась серйозна можливість скоординувати дії, пов’язані з ситуацією в Афганістані.

«Ми розпочнемо новий етап нашої місії у Афганістані. Ми оголосимо, що передача відповідальності (за ситуацію у країні) керівництву Афганістану може розпочатися у 2011 році. Ми сподіваємося, що цей процес буде завершений до кінця 2014 року. Таким чином, афганські сили безпеки зможуть взяти на себе відповідальність на території всього Афганістану», – заявив американський лідер.

Барак Обама, нагадавши, що саме у Лісабоні європейці збирались, щоб ухвалити важливий документ, сказав, що «тепер ми прибули до Лісабона знову, щоб вдихнути нове життя в альянс НАТО для 21-го сторіччя й зміцнити партнерство між Сполученими Штатами та Європейським Союзом».

Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен заявив у Лісабоні, що нинішній саміт – один із найголовніших за всю історію Північноатлантичного союзу. За словами Расмуссена, належить ухвалити нову стратегічну концепцію НАТО.
XS
SM
MD
LG