Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові активісти згортають наметове містечко


На майдані Свободи у Харкові почали згортати наметове містечко, яке з'явилося тут на знак протесту проти результатів виборів міського голови.

Як повідомив Радіо Свобода комендант наметового містечка Дмитро Пилипець, намети згортають на виконання рішення Окружного адміністративного суду, який учора ухвалив рішення про заборону акції.

«В тексті постанови суду написано, що ця постанова має бути негайно виконана. Ми законослухняні громадяни і виконуємо цю постанову суду. Відповідно згортаємо зараз наметове містечко. Але це не обмежує наших прав стосовно апеляційного оскарження цього судового рішення. Ми в принципі не визнаємо його, що воно є законним. Тому відповідно буде апеляційна скарга», – сказав Дмитро Пилипець.

За словами учасника акції, апеляцію на рішення суду активісти планують подати вже сьогодні, або у неділю.

Безстрокова акція протесту проти результатів виборів міського голови у Харкові розпочалася 9 листопада. Впродовж кількох днів на майдані Свободи з'явилося близько 30 наметів. Основним гаслом мешканців наметів став лозунг «Ми за чесні вибори».

У понеділок, 15 листопада, міська влада Харкова рекомендувала активістам згорнути наметове містечко, пояснивши це необхідністю розпочати підготовку до новорічних свят. А згодом звернулася до суду, який напередодні заборонив проведення акції протесту і зобов’язав згорнути намети 20 листопада.
XS
SM
MD
LG