Доступність посилання

ТОП новини

Андрій Єрмолаєв: саміт Україна-ЄС – зустріч важлива, але пересічна


Директор Національного інституту стратегічних досліджень Андрій Єрмолаєв заявив у суботу в ефірі Радіо Свобода, що саміт Україна-ЄС, який розпочнеться в понеділок, він розглядає «як чергову важливу, але, все ж таки, пересічну зустріч українського керівництва з лідерами Євросоюзу».

«Але в чому важливість цього саміту! Україна йде на цей саміт, по-перше, вже з ухваленим рішенням про початок нового етапу економічних реформ. І це важливий месидж для Євросоюзу, який тривалий час був розчарований тими подіями і тими політичними баталіями, які в Україні фактично консервували ситуацію... По-друге, на цей момент ми ухвалили ряд рішень, які дійсно свідчать про готовність прояву політичної волі руху до Євросоюзу», – сказав відомий експерт.

За словами Єрмолаєва, «ми приїжджали кожного разу з переговорів і говорили: от ми підписали і все. На цьому все зупинялось. З цього саміту, як на мене, має початися практика. Тому що плани, які нам пропонують підписати – спочатку з безвізового режиму, потім щодо асоціації – мають дуже жорсткі вимоги до нас. Підписали – робіть».

Експерт Єрмолаєв вважає, що «лідерам Євросоюзу ще доведеться довести, що обрані ними модель економічної інтеграції, інституційних перетворень – дійсно ефективні і вигідні країнам, які хочуть стати членами Євросоюзу».

Повністю розмову з Андрієм Єрмолаєвим читайте на сайті Радіо Свобода
XS
SM
MD
LG