Доступність посилання

ТОП новини

В ООН вітають заяву Папи про презервативи


Об’єднана програма ООН із ВІЛ/СНІД (UNAIDS) привітала в неділю заяву Папи Римського, який уперше припустив можливість використовувати презервативи в таких випадках, як для того, щоб зменшити ризик інфікуватися.

Як заявив виконавчий директор UNAIDS Мішель Сідібе, ці слова Папи – «істотний і позитивний крок уперед».

За його словами, цей крок є визнанням, що відповідальна сексуальна поведінка і використання презервативів відіграють важливу роль у відверненні інфікування вірусом імунодефіциту людини і захворювання на синдром набутого імунодефіциту.

Як повідомили в суботу, Бенедикт XVI уперше заявив, що використовувати презервативи припустимо, особливо «в певних випадках», зокрема, щоб зменшити ризик інфікування ВІЛ.

Заява Папи міститься в новій книжці про нього, яка ґрунтується на багатьох годинах інтерв’ю журналістові з Німеччини.

На запитання, чи Католицька церква принципово проти використання презервативів, Папа відповів, що церква, звичайно, не вважає їх за реальне чи моральне вирішення, але «в певних випадках, коли метою є зменшити ризик інфікування, це все ж може стати першим кроком на шляху до іншої, більш людяної сексуальності».

При цьому, пояснюючи своє ставлення, він не згадав про жодну можливість зміни повної заборони церкви на використання презервативів у подружньому житті.

Досі Ватикан категорично забороняв будь-які протизаплідні засоби, за винятком утримання, навіть як захист від хвороб, що передаються статевим шляхом.
XS
SM
MD
LG