Доступність посилання

ТОП новини

Папа молиться за іракських християн


Папа Римський Бенедикт XVI висловив у неділю свою солідарність із відносно невеликою християнською громадою переважно мусульманського Іраку.

За його словами, християни в Італії моляться за своїх братів у вірі, які «потерпають від переслідувань і дискримінації», особливо в Іраку.

Виступаючи на площі Святого Петра в Ватикані зі щонедільною молитвою Angelus, Папа сказав, що приєднується до цих молитов за іракських християн і закликає надати релігійну свободу всім у всьому світі.

Понтифік раніше вже засуджував як «абсурдне насильство» напад на християнський храм у Багдаді на початку місяця, коли внаслідок захоплення заручників і подальшої операції звільнення загинули двоє священиків і 35 вірних, а загалом 52 людини.

Християни в Іраку, вірні кількох східних християнських церков, які діють у регіоні, становлять нині, за різними підрахунками, від 2 до 3 відсотків населення країни. Значна частина з них є вірними церков, що перебувають в унії з Ватиканом, але зберігають свій традиційний східний обряд, так само, як УГКЦ в Україні.
XS
SM
MD
LG