Доступність посилання

ТОП новини

Учасники акції протесту в Києві перекрили Хрещатик


Підприємці, які протестують проти нового Податкового кодексу, повернулися з вулиці Банкової на Майдан Незалежності і перекрили рух по вулиці Хрещатик. За даними кореспондента Радіо Свобода, зараз на Майдані щонайменше 10 тисяч мітингувальників.

Автомобілі, що рухаються від Бессарабського ринку, змушені повертати на вулицю Городецького. Також ускладнений рух транспорту на вулиці Інститутській.

За словами кореспондента Радіо Свобода, зараз відбуваються сутички мітингувальників із міліцією. Правоохоронці намагаються відтіснити учасників акції протесту з проїжджої частини.

Водночас учасники акції через гучномовці попередили міліціонерів, що якщо хоч одна людина постраждає, вони також ініціюватимуть відставку міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова.

Раніше представники підприємців, що протестують проти Податкового кодексу, передали в Адміністрацію Президента України звернення до Віктора Януковича.

Підприємці вимагають ветувати Податковий кодекс. В іншому разі – обіцяють розпочати збір підписів за проведення всеукраїнського референдуму і дострокове припинення повноважень Президента, парламенту і оголошення дострокових виборів глави держави та Верховної Ради.

Учасники акції протесту очікують до 18:00 відповіді від Адміністрації Президента. В іншому разі, за словами учасників мітингу, о 19:00 на Банковій збереться ініціативна група для початку процедури відставки Президента Віктора Януковича.

Сьогодні в Києві підприємці протестують проти нового Податкового кодексу, ухваленого Верховною Радою на минулому тижні. Вони розпочали свою акцію на Майдані Незалежності, після чого вирушили до Адміністрації Президента, а потім знову повернулися на Майдан.

Крім Києва, акції протесту також відбуваються в інших містах України, зокрема, у Львові, Харкові, Хмельницькому, Полтаві, Тернополі, Житомирі.
XS
SM
MD
LG