Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК не стала оголошувати початок виборчої кампанії


Центральна виборча комісія не змогла ухвалити постанову про встановлення дати парламентських виборів 27 березня 2011 року та про початок виборчої кампанії з 27 листопада цього року.

З 11 членів ЦВК за ухвалення такої постанови проголосували четверо, а семеро утрималися.

Пропозицію оголосити про початок виборчої кампанії виніс заступник голови ЦВК Андрій Магера, який головував на засіданні.

Відповідно до закону про вибори Верховної Ради, ЦВК повідомляє про початок виборчого процесу з виборів парламенту не пізніше, ніж за 125 днів до дня виборів.

Відповідно до чинної Конституції, чергові вибори Верховної Ради проходять в останню неділю березня четвертого року повноважень парламенту.

Останні вибори парламенту відбулися 30 вересня 2007 року, відтак термін наступних 27 березня 2011 року.

18 листопада Конституційний Суд визнав таким, що відповідає Конституції, а 19 листопада Верховна Рада попередньо схвалила 305 голосами законопроект про внесення змін до Основного Закону, яким пропонується закріпити, що чергові вибори парламенту проводяться в останню неділю жовтня 2012 року.

Але цей законопроект про зміни до Конституції може бути остаточно ухвалений не раніше як у лютому 2011 року.

У Блоці Юлії Тимошенко раніше заявляли, що в разі відмови ЦВК оголошувати вибори на наступну весну оскаржать цей крок як неконституційну дію.
XS
SM
MD
LG