Доступність посилання

ТОП новини

ООН заявляє про прогрес у боротьбі зі СНІДом


Темпи поширення епідемії СНІД сповільнилися – такого висновку дійшла Програма ООН з боротьби зі СНІДом, яка наводить такі дані: кількість нових випадків ВІЛ у світі знизилася з 3,1 мільйона в 2001 році до 2,6 мільйона в 2009 році, або на 19%. Про це повідомив директор агентства ООН з боротьби зі СНІДом Мішель Сідібе.

«У 56 країнах захворюваність стабілізувалася або помітно впала», – заявив він журналістам у Женеві.

Помітних успіхів домоглися, зокрема, країни Африки на південь від Сахари, де кількість смертей від СНІДу за останні п’ять років скоротилася на 20% – Індія, Таїланд і Непал. Навпаки, стрімко зростає число інфікованих і хворих в державах Східної Європи та Центральної Азії, в тому числі в Росії та Україні.
Раніше повідомляли, що в Україні щодня реєструються 48 випадків захворювання на ВІЛ-інфекцією. Такі дані навела 7 жовтня голова Комітету з питань протидії ВІЛ/СНІДу та іншим соціально-небезпечним хворобам Міністерства охорони здоров’я України Світлана Черенько.

На даний час в світі живе 33,3 мільйона ВІЛ-інфікованих – на сто тисяч менше, ніж рік тому.

Загалом за останні 30 років «чумою XX століття» заразилося близько 60 мільйонів осіб у світі. Майже половина з них померли.
XS
SM
MD
LG