Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: уряду вдасться досягти компромісу з підприємцями


Прем’єр-міністр Микола Азаров заявляє, що Кабінетові Міністрів удасться досягти компромісу з підприємцями, які протестують проти ухвалення Податкового кодексу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби уряду.

Під час свого візиту в Лівію Азаров повідомив, що за його дорученням створена робоча група для врегулювання окремих положень Податкового кодексу, яку очолює перший віце-прем’єр Андрій Клюєв.

«Я попросив, щоб ця робоча група протягом декількох днів ще раз повернулася до положень Податкового кодексу, які не влаштовують людей, що працюють за спрощеною системою оподатковування. Я переконаний, що компроміс буде досягнутий», – заявив Азаров.

Прем’єр закликав представників малого бізнесу, які працюють за спрощеною системою оподатковування, вести діалог з урядом. «Найкраще вирішувати ці питання не в наметових містечках або ще десь. Найкраще питання врегулювання положень Податкового кодексу вирішувати шляхом ведення діалогу», – заявив Азаров.

За словами прем’єра, в робочу групу входять всі необхідні фахівці, у тому числі голова комітету Верховної Ради з питань податкової й митної політики Віталій Хомутинник.

18 листопада Верховна Рада ухвалила Податковий кодекс. Це супроводжувалося багатотисячними протестними акціями підприємців не тільки в Києві, а й в інших регіонах.

22 листопада підприємці почали акцію протесту проти Податкового кодексу в Києві на майдані Незалежності. Там встановлене наметове містечко. Демонстранти оголосили, що акція протесту триватиме доти, поки Президент Віктор Янукович не ветує Податковий кодекс.
XS
SM
MD
LG