Доступність посилання

ТОП новини

Силові акції влади прискорять крах режиму (oгляд преси)


Київ – Суть нинішніх акцій протесту на майдані Незалежності – недовіра владі, стверджує газета «День». Варіантів розвитку подальших подій два. Перший – ігнорування можновладцями інтересів дрібного й середнього бізнесу і, відповідно, наростання протестів. Якщо влада спробує знайти компроміс, де будуть враховані інтереси державного бюджету та інтереси представників дрібного і середнього бізнесу, тоді істотних соціально-політичних наслідків для неї не буде. Стаття називається «Коли влада не чує...».

Владі на чолі з Януковичем важко виробити поведінку на самозбереження, а опозиція намагається спекулювати на протестах підприємців. Про це стверджує експерт «Газети по-українськи». Він вважає, що до кінця грудня протести у Києві природним шляхом спадуть. Але почнеться низова консолідація в регіонах із утворення первинних організацій нової політичної сили, скажімо партії малого і середнього бізнесу. Навесні, після зимової організаційної роботи, Україна побачить не просто протести, а появу політичної і громадської альтернативи. Публікація має заголовок «Силові акції влади пришвидшать крах режиму».

За останній десяток років колишні ринкові торговці виросли у доволі потужний суспільний клас. Однак, як констатує газета «Голос України», його відносини з владою та державою – податкові, пенсійні, соціальні – так і залишились невизначеними. Новий податковий кодекс став першою серйозною спробою знайти спільну мову. Про те, наскільки вдалою її вважають газетярі, йдеться в матеріалі «Базарник: друг чи ворог?».

Газета «Україна молода» стверджує, що Україна має одну з найнесправедливіших пенсійних систем у світі: чиновники мають своє власне законодавство, і привілейованим особам призначають пенсію у розмірі 90% заробітку за останній місяць роботи.

Видання зауважує, що у нинішньому складі українського парламенту не виявилося жодного народного обранця, який зареєстрував би законопроекти про встановлення справедливого механізму обчислення пенсії для мільйонів українців. Не виявляють ініціативу ані Президент України, ані уряд.

Відтак, на думку журналістів, пенсійну реформу, яку «успішно» проводять в Україні з 1998 року, швидше за все, буде зведено лише до підвищення пенсійного віку.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG