Доступність посилання

ТОП новини

США захищатимуть Південну Корею – Обама


Президент США Барак Обама пообіцяв, що Сполучені Штати захищатимуть Південну Корею. Це сталося після вчорашнього прикордонного інциденту, в результаті якого загинули двоє південнокорейських морських піхотинців. Білий дім назвав це «обурливим нападом» Північної Кореї на свого сусіда.

Обама заявив, що Пхеньян становить постійну загрозу і цю проблему необхідно вирішувати. Водночас президент США в інтерв’ю ABC News відмовився сказати, чи розглядається можливість військового рішення.

Заступник речника Держдепартаменту США Марк Тонер заявив, що, готуючи відповідь, Вашингтон співпрацюватиме з міжнародним співтовариством. «У своїх наступних діях ми дотримуватимемося єдиного підходу. Ми збираємося працювати з Китаєм і з усіма нашими партнерами в шестисторонніх переговорах. Але варто знову підкреслити: це буде зважена і спільна відповідь», – сказав Марк Тонер.

Представники міжнародної спільноти, в тому числі Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун, засудили дії Пхеньяна. Водночас Китай лише закликав обидві сторони до стриманості. Очолюване американськими військовими командування сил ООН у Сеулі наголосило на потребі переговорів з Північною Кореєю з метою пошуку шляхів послаблення напруженості на півострові.
XS
SM
MD
LG