Доступність посилання

ТОП новини

Україна та Ізраїль співпрацюватимуть у науковій сфері


Україна та Ізраїль домовилися розробити план співпраці у галузі науки та техніки на найближче десятиліття. Про це президент Ізраїлю Шимон Перес повідомив у Києві під час спільної прес-конференції з Президентом України Віктором Януковичем.

Шимон Перес наголосив на тому, що під час зустрічі президенти звернули особливу увагу на співпрацю у сфері науки. «Ми домовилися про особливу ініціативу – погодження плану десятирічної співпраці у галузі науки та техніки, починаючи від фундаментальної науки і закінчуючи найбільш практичними розробками. Співпраця стосуватиметься як модернізації сільського господарства, так і вивчення космічного простору та найбільш прогресивних досягнень, як-то дослідження мозку людини», – додав президент Ізраїлю.

Шимон Перес зазначив, що «всі ці напрямки українсько-ізраїльської співпраці будуть підкріплені відповідними угодами щодо залучення інвестицій та координування роботи».

На думку президента Ізраїлю, «майбутнє економіки тісно пов’язане з майбутнім науки». «В Україні понад 60 університетів, і саме вони є найкращими об’єктами для капіталовкладень, оскільки це ваша надія на майбутнє», – додав Шимон Перес.
XS
SM
MD
LG