Доступність посилання

ТОП новини

Рівненська облрада просить Президента повернути Податковий кодекс на перегляд


Депутати Рівненської обласної ради ухвалили сьогодні звернення до Президента Вівтора Януковича щодо неприпустимості ухвалення нового податкового Кодексу у нинішній редакції, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

За звернення голосували три чверті депутатів, які вважають, що Президент повинен повернути Податковий кодекс до Верховної Ради на перегляд знову у першому читанні.

Водночас чверть народних обранців Рівненщини вважає, що необхідно накласти вето на ухвалений у першому читанні Податковий кодекс. Цього ж домагалися кілька сотень підприємців, котрі під час сесійного засідання мітингували під вікнами обласної ради.

Депутати вислухали делегацію підприємців, однак варіанту їхнього звернення не ухвалили, лише зробили правки у раніше підготовленому своєму документі.

Зокрема, з подачі нашоукраїнців вони звернули увагу Президента на неприпустимість впровадження нової системи адміністрування податків, котра, за їхнім переконанням, суперечить загальноєвропейським нормам. Представники «Батьківщини», у свою чергу, додали до звернення пункт про необхідність запровадження солідарної відповідальності і платників податків, і фіскальних органів за правдивість і неупередженість наданої інформації.

Найбільше зауважень отримав 14-й розділ Кодексу, який рівняни пропонують повністю переробити.

Через те, що в перебігу спілкування з підприємцями виникло чимало запитань стосовно плати за оренду місць на ринках та земельного податку, депутати ухвалили ще одне звернення – до органів самоврядування області з проханням забезпечити економічно обґрунтовані ставки податку.

Провести рішення про звернення до Президента з проханням узагалі не ухвалювати новий Податковий кодекс не вдалося, як і пропозицію підприємців щодо відставки Прем’єр-міністра Миколи Азарова.
XS
SM
MD
LG