Доступність посилання

ТОП новини

Україна реалізовуватиме всі домовленості брюссельського саміту – МЗС


Україна реалізовуватиме всі домовленості саміту Україна-ЄС, який відбувся 22 листопада в Брюсселі. Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Павло Клімкін на зустрічі з головами дипломатичних представництв країн-членів ЄС, акредитованих в Україні, повідомляє прес-служба МЗС.

«Заступник міністра привітав надання на саміті Плану дій щодо введення безвізового режиму короткострокових поїздок громадян України в ЄС і підтвердив готовність української сторони до його належної імплементації.

Він також розповів про початок розробки міністерствами і відомствами України комплексної програми виконання положень Плану дій, яка визначатиме конкретні заходи, терміни реалізації та обсяги фінансування», – йдеться в повідомленні.

Клімкін повідомив про висловлену під час саміту готовність сторін підтримувати належну динаміку переговорного процесу щодо укладення угоди про асоціацію, зокрема створення зони вільної торгівлі. «У цьому контексті було наголошено на необхідності досягнення сторонами компромісних і взаємоприйнятних рішень про умови функціонування майбутньої зони вільної торгівлі, зокрема, в рамках наступного раунду відповідних переговорів, який відбудеться 6-10 грудня в Брюсселі», – повідомляє МЗС.

«Глав дипломатичних представництв європейських держав також поінформували про досягнуті на саміті домовленості щодо поглиблення секторальної інтеграції між Україною та ЄС, насамперед, у сфері енергетики», – інформує прес-служба МЗС.

Клімкін висловив вдячність країнам ЄС за підтримку нещодавнього рішення ОБСЄ про головування України в цій організації в 2013 році.
XS
SM
MD
LG