Доступність посилання

ТОП новини

Демонстранти планують піти до Адміністрації, Генпрокуратури і ЦВК


Підприємці, що мітингують на Майдані Незалежності, мають намір сьогодні провести мітинги біля будинків Адміністрації Президента, Генеральної прокуратури й Центральної виборчої комісії. Про це зі сцени сказав один з організаторів акції протесту.

За його словами, біля Адміністрації мітингувальники будуть вимагати від Президента Віктора Януковича ветувати Податковий кодекс.

Після цього мітингувальники мають намір піти до будинку Генпрокуратури, щоб вимагати припинити переслідування активістів акції протесту.

Біля ЦВК учасники акції вимагатимуть оголосити про початок виборчої кампанії з чергових виборів Верховної Ради. «Ми навчимо ЦВК рахувати до чотирьох», – наголосив зі сцени учасник акції.

На даний час на майдані Незалежності перебуває, за даними міліції близько шести тисяч осіб, за даними кореспондента Радіо Свобода, близько 10 тисяч. Зі сцени звучать виступи представників різних профспілкових організацій підприємців.

Учасники мітингу зі сцени вимагають, крім ветування Податкового кодексу, ще й відставки прем’єр-міністра Миколи Азарова, віце-прем’єра з економічних питань Сергія Тігіпка й міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова.

22 листопада підприємці оголосили акцію протесту безстроковою. Того ж дня МВС закликало підприємців звільнити майдан Незалежності у зв’язку з рішенням Окружного адміністративного суду Києва, що забороняє громадським організаціям проводити масові акції в центрі Києва з 22 по 26 листопада. Учасники акції відмовилися залишити Майдан.
XS
SM
MD
LG