Доступність посилання

ТОП новини

Влада й опозиція вшанують пам’ять жертв Голодомору, але в різний час


Президент України Віктор Янукович у суботу о 9:30 візьме участь у жалобних заходах на території Національного музею «Меморіал пам’яті жертв Голодоморів в Україні». Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Пам’ять жертв Голодомору в Україні вшанують і представники опозиційних партій – «Батьківщини» та «Нашої України».

Так, лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко о 14:30 візьме участь у заходах біля Меморіалу пам’яті жертв Голодоморів в Україні, повідомили в прес-службі партії.

«Наша Україна» заявила, що її представники приєднаються до ходи до Національного меморіалу Голодомору, яка розпочнеться о 14:30.

Як повідомили в прес-службі партії, панахиду біля меморіалу відправить глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет, глава Української греко-католицької церкви Любомир Гузар. До участі також запрошені представників усіх церков і релігійних організацій в Україні.

О 16:00 буде загальнонаціональна хвилина мовчання, українці запалять свічки пам’яті.

Як повідомила прес-служба «Нашої України», Громадський комітет із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду запросив до участі в жалобному заході у Києві всіх президентів України, керівників дипломатичних представництв інших країн, представників громадських організацій і політичних партій.

«Усіх закликали взяти участь в акції під національними прапорами із жалобними чорними стрічками без використання партійної символіки», – наголошується в повідомленні.

Громадський комітет закликав усіх українців запалити о 16:00 свічку пам’яті на своєму вікні та взяти участь у жалобних заходах.

Щорічно в четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам’яті жертв Голодоморів.
XS
SM
MD
LG