Доступність посилання

ТОП новини

Китай і США обговорили події на Корейському півострові


Китай і США обговорили вчора можливість послаблення напруженості між Сеулом і Пхеньяном. Міністр закордонних справ Китаю Ян Цзєчи телефоном говорив про це з держсекретарем США Гілларі Клінтон.

Керівники дипломатії США і Китаю заявили, що бачать своїм завданням уникнення повторення насильства, подібного до вівторкового інциденту. Тоді Північна Корея здійснила артилерійський обстріл острова, який належить Південній Кореї. Жертвами атаки стали двоє цивільних осіб і двоє морських піхотинців. Похорони військовослужбовців відбулися у Південній Кореї сьогодні.

Південна Корея оголосила в відповідь про проведення спільних зі США військово-морських навчань неподалік місця інциденту. Пхеньян заявив, що ці маневри наближають регіон до «межі війни».

Вашингтон у спеціальній заяві підтвердив учора, що навчання не спрямовані проти Китаю. Офіційний представник Пентагону Деррін Джеймз сказав, що китайський уряд отримав інформацію про намір провести військово-морські маневри на захід від Корейського півострова.

У цьому регіоні Жовтого моря не існує взаємно визнаного морського кордону між Південною і Північною Кореєю. Пхеньян не визнає лінії, якої дотримується Сеул, а разом із ним і Вашингтон.
XS
SM
MD
LG