Доступність посилання

ТОП новини

Грузинська опозиція: до вибухів причетна влада


У ніч на неділю, приблизно о другій годині, в центрі Тбілісі, неподалік офісу Лейбористської партії, стався потужний вибух. Його чули практично у всіх районах грузинської столиці.

Вибуховою хвилею вибиті шибки в будинках, що поблизу. 58-річна Ніно Ґордезіані, що жила неподалік, була поранена, невдовзі вона померла у лікарні.

Лідер Лейбористської партії Шалва Нателашвілі звинуватив владу країни в причетності до вибуху. За словами опозиціонера, проти його партії неодноразово влаштовували теракти.

Через годину після інциденту біля офісу лейбористів прогримів вибух в передмісті Тбілісі – в районі Мухіані. Цього разу жертв не було. У двох випадках вибухові пристрої були закладені біля стін приміщень.

У МВС Грузії повідомили, що ще передчасно давати остаточну кваліфікацію тому, що трапилося, хоча про нещасний випадок чи техногенну пригоду не йде мова. Кримінальну справу, найвірогідніше, порушать за статтею про теракт, заявляють у МСЗ.

На думку фахівців, судячи з того, що обидва вибухи сталися вночі, метою зловмисників було викликати психологічний ефект, мінімізувавши при цьому число жертв.

Кілька тижнів тому аналогічний вибух стався в районі Діґомі – неподалік американського посольства, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG