Доступність посилання

ТОП новини

Підприємці перемогли. Податковий кодекс заветований


Київ – Акції протесту підприємців, що розпочалися по всій Україні 22 листопада, завершилися перемогою. Сьогодні, 30 листопада, Президент України Віктор Янукович заявив, що застосував вето до Податкового кодексу, ухваленого раніше Верховною Радою України.

«Сьогодні я заветував Податковий кодекс», – сказав глава держави у вівторок на нараді з економічним блоком уряду й Адміністрацією Президента в аеропорту «Бориспіль» перед вильотом до Астани на саміт ОБСЄ.

Президент також висловився за доопрацювання деяких розділів Податкового кодексу.

«Кодекс потрібно доопрацювати за деякими розділами, і за якими саме, я хотів би сьогодні почути від вас», – сказав Віктор Янукович на нараді в аеропорту.

У той же час на думку Януковича, потрібно доопрацювати ті розділи Податкового кодексу, які стосуються захисту прав товаровиробників і бізнесу.

Президент зазначив, що уряд створив робочу групу з відпрацювання Податкового кодексу, і зміни до документа можуть бути направлені до парламенту вже в четвер.

«Сьогодні уряд створив робочу групу, до якої входять представники Президента, малого і середнього бізнесу. Сьогодні-завтра група напрацює зміни до Податкового кодексу, які я розгляну в четвер – якщо вони будуть відповідати тим вимогам, які стоять перед Податковим кодексом, я їх підпишу і направлю до парламенту» , – сказав Президент.

Будуть політичні наслідки – Литвин

Про те, що Верховна Рада повернеться до розгляду питання про Податковий кодекс «обмовився» 30 листопада, ще до повідомлення про ветування цього документа, голова Володимир Литвин.

«Щодо Податкового кодексу, то в четвер у вас буде нагода попрацювати над ним», – сказав спікер депутатам.

Згодом Литвин наголосив, що не є прибічником того, щоб надавати оцінки самого рішення Президента ветувати Податковий кодекс.

За його словами, треба говорити про «політичні, економічні й кадрові наслідки цього кроку».

На уточнююче запитання, якими можуть бути кадрові наслідки, Литвин сказав: «Які будуть – такі й будуть».

Економічні протести могли перерости у політичний рух

Про те, що протести підприємців можуть перерости у політичний рух за участю опозиційних сил, учора застерігали координатори акції протесту підприємців. Вони пропонували висунути радикальні політичні лозунги і залучити до протестних дій різні верстви українців – від студентів до пенсіонерів.

Якщо Президент України не заветує Податковий кодекс, заявляли у фракції «БЮТ-Батьківщина», то «очевидними є всі підстави для переростання економічного протесту в потужний політичний рух протидії за участю провідних опозиційних сил. Адже захист середнього класу – це захист демократії, захист нашої країни», – сказав перший заступник голови фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Кожем’якін, виступаючи 30 листопада з парламентської трибуни.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG