Доступність посилання

ТОП новини

Єфремов проти звільнення розробників Податкового кодексу


Голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов заявляє, що звільнення із займаних посад тих членів Кабінету Міністрів, які брали участь у розробці Податкового кодексу, є недоцільним.

«Що стосується звільнення з посад, я не думаю, що ми повинні створювати прецеденти в нашій державі, коли люди не мають права на помилку», – сказав Єфремов.

При цьому він зауважив, що зміни в складі Кабміну – повноваження Президента, а не Верховної Ради.

Лідер фракції Партії регіонів також заявив, що не бачить необхідності в подоланні вето Президента на Податковий кодекс.

За його словами, Президент не повністю ветував Податковий кодекс, а частково, тобто ветував деякі статті Податкового кодексу, і внесе в парламент свої пропозиції. Єфремов наголосив, що в такому разі парламент повинен проголосувати окремо всі пропозиції Президента і в цілому переголосувати з урахуванням цих пропозицій Податковий кодекс.

При цьому, як заявив лідер фракції Партії регіонів, у такому разі не знадобиться 300 голосів для подолання вето, а потрібно буде не менш як 226 голосів для переголосування Податкового кодексу з урахуванням поправок.

Єфремов заявляє, що до четверга поправки Президента України будуть доопрацьовані і винесені на розгляд Верховної Ради.

За словами лідера фракції ПР, згідно з аналізом Адміністрації Президента, щодо 11 напрямів у Податковому кодексі Президент побачив порушення Конституції або чинних законодавчих актів.

При цьому лідер фракції Партії регіонів висловив подив у зв’язку з тим, що з низки напрямів поправки до кодексу були узгоджені з Кабінетом Міністрів, але зрештою вони чомусь не ввійшли до Податкового кодексу, а залишилася стара редакція проекту. За його словами, це, зокрема, стосується порушення конституційних прав, тобто порушення презумпції невинуватості.

Сьогодні Президент Янукович заявив, що вирішив ветувати Податковий кодекс.

Президент дав завдання прем’єрові, економічному блоку уряду й Адміністрації Президента до четверга підготувати зміни до Податкового кодексу.
XS
SM
MD
LG