Доступність посилання

ТОП новини

Екс-прем'єр Бельгії бачить перспективу України в ЄС


Майбутнє України – в Європейському Союзі, сказав екс-прем'єр-міністр Бельгії Ґі Фергофстадт під час засідання дипломатичного клубу, організованого благодійним фондом Арсенія Яценюка Open Ukraine у вівторок у Києві.

За його словами, дуже важливим є створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом, і Україна має рухатися в цьому напрямку.

«Зона вільної торгівлі, лібералізація візового режиму – я вірю в це набагато більше, ніж в якісь митні союзи», – наголосив екс-прем'єр Бельгії, маючи на увазі теоретичну ймовірність вступу України до Митного союзу Росії, Казахстану і Білорусі, яка, як давали знати раніше в ЄС, була б несумісна зі створенням зони вільної торгівлі України і Євросоюзу.

Він також зазначив, що на сьогодні на шляху до євроінтеграції важливими є три основні аспекти.

Так, Європейський парламент у своїй резолюції висловив занепокоєння еволюцією політичних і демократичних процесів в Україні.

Крім того, на переконання бельгійського політика, Україна повинна акцентувати свою увагу на переговорному процесі про створення зони вільної торгівлі, оскільки це один із шляхів підготовки до членства в Євросоюзі.

Важливим напрямком також є лібералізація візового режиму, і Україні необхідно пройти план дій для того, щоб домогтися цього, додав він.
XS
SM
MD
LG