Доступність посилання

ТОП новини

Янукович прагне ухвалення бюджету на новій податковій основі


Президент України Віктор Янукович сподівається, що державний бюджет на 2011 рік буде опрацьовано і ухвалено вже на основі нового податкового законодавства. Про це він заявив під час робочої зустрічі із Президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Томасом Міровим, яка відбулася сьогодні в Астані у кулуарах саміту ОБСЄ.

Президент підкреслив, що на сучасному етапі економічна ситуація в Україні стабілізується. «Мною ініційована програма реформ на 2010-2014 роки. Затверджено план-графік її реалізації. І поки що ми ідемо за графіком», – поінформував Янукович. При цьому він акцентував увагу на пріоритетних напрямках здійснення реформ в Україні, зокрема удосконалення регуляторної політики та податковій і бюджетній реформах.

Крім того, Янукович зазначив, що Податковий кодекс зараз знаходиться на розгляді у Верховній Раді. «Але сподіваюся – він буде закладений в основу бюджету на 2011 рік, тобто на нових законодавчих засадах буде забезпечена реалізація реформ у бюджетній сфері», – підкреслив він.

30 листопада Віктор Янукович заявив, що вирішив ветувати Податковий кодекс. Голова Верховної Ради Володимир Литвин не виключає, що 2 грудня парламент розглядатиме зауваження Президента до Податкового кодексу.
XS
SM
MD
LG