Доступність посилання

ТОП новини

Бродський каже, ще не планує йти у відставку


Голова Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Михайло Бродський не має наміру подавати у відставку. Про це він написав у своєму блозі.

«У ЗМІ з’явилися чутки про нібито мою відставку... Добровільно у відставку я не піду. Потрібно закінчити дерегуляцію. Ми багато чого в цьому напрямку вже зрушили з місця, тепер потрібно довести дерегуляцію до кінця. Після цього – можливо», – пише він.

За словами Бродського, якщо ж Президент Янукович вирішить відправити його у відставку, то це його право, а рішень Президента він не коментує.

Голова Держкомпідприємництва також повідомив сьогодні журналістам, що не вважає справедливим, якщо він стане крайнім у конфлікті навколо Податкового кодексу.

«Чому це мене зробили крайнім? Я об’єктивно займався моделюванням робочої групи. Я дійсно зустрічався з величезною кількістю бізнес-асоціацій, дійсно в цьому Податковому кодексі багато моїх напрацювань та ідей», – сказав Бродський. При цьому він, як і раніше, вважає, що нинішній варіант Податкового кодексу не погіршує можливостей для розвитку малого бізнесу.
«Те, що стосується самозайнятих, я впевнений, що цей кодекс жодних збитків їм не завдав... За такою логікою і зернотрейдери мене б розстріляли, і ті, хто платитиме (підвищену) ренту (за видобуток нафти й газу) те саме – просто повісили б», – прокоментував Бродський претензії підприємців, які мітингують, до окремих положень Податкового кодексу.

За його прогнозами, 3 грудня Верховна Рада зможе ухвалити нову редакцію Податкового кодексу, де будуть враховані пропозиції Президента, зокрема ті, що стосуються адміністрування податків.

Раніше низка ЗМІ повідомили, що Янукович уже підписав указ про звільнення Бродського. Його відставку є однією з вимог підприємців, які протестують проти Податкового кодексу.
XS
SM
MD
LG