Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: влада не впоралась із роз’ясненням змісту Податкового кодексу


Прем’єр-міністр Микола Азаров заявляє, що з боку влади робота з роз’яснення змісту Податкового кодексу була проведена незадовільно, через що документ викликав несприйняття в підприємницькому середовищі.

«Украй незадовільно була проведена роз’яснювальна та інформаційна робота щодо податкової реформи. Це приклад, коли ми на брехню не змогли відповісти. Наші опоненти, які зосередилися на окремих недоліках цього документа, замазали чорною фарбою весь позитив від податкової реформи, а наші інформаційні служби не змогли донести до кожного громадянина об’єктивну і правдиву точку зору. Якщо ми не зробимо з цього висновки і не забезпечимо інформаційно-супровідне роз’яснення реформ – це поставить під сумнів проведення будь-яких реформ у країні», – заявив Азаров на засіданні уряду.

Прем’єр також запропонував у короткі терміни внести необхідні зміни до Податкового кодексу, і, зокрема, «максимально врахувати зауваження людей, які працюють на спрощеній системі оподаткування». Азаров також пропонує відмовитися від податкових штрафів на перехідний період протягом року після запровадження кодексу.

Президент Віктор Янукович вчора вирішив ветувати Податковий кодекс.

Підприємці, які раніше оголосили безстрокову акцію протесту проти Податкого кодексу, заявили, що не припинятимуть її і чекатимуть на новий кодекс.
XS
SM
MD
LG