Доступність посилання

ТОП новини

Шантаж киян холодом припинено


Київ – У помешкання киян повертається повноцінне тепло, якого упродовж останньої доби були позбавлені 2 мільйони мешканців столиці. Завдяки домовленості між головою Київської міської державної адміністрації Олександром Поповим та керівництвом НАК «Нафтогаз» України постачання газу на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 відновлене у повному обсязі.

Про це інформує прес-служба КМДА з посиланням на заступника голови адміністрації Олександра Мазурчака.

«Температура теплоносія сьогодні складає 80 градусів, що дає можливість тримати опалення та гарячу воду в стабільному режимі», – зазначив Мазурчак.

У мерії відзначають, що до кінця тижня місто повністю відшкодує АЕК «Київенерго» різницю в тарифах на тепло.

Також у КМДА зазначають, що мешканцям масивів, які обслуговуються вказаними ТЕЦ, буде зроблений перерахунок сплати за відповідні послуги в разі їх неякісного надання.
30 листопада управління магістральних газопроводів «Київтрансгаз» через борги обмежило газопостачання ТЕЦ-6 та ТЕЦ-5 компанії «Київенерго».

У “Київенерго” наголосили, що обмеження газопостачання обумовлене заборгованістю енергокомпанії за спожитий газ.

У компанії зазначили, що до боргів призвели несплата споживачами АК «Київенерго» за спожиту теплову та електричну енергію, а також невідшкодування Київміськдержадміністрацією різниці в тарифах на тепло.

Борг КМДА перед «Київенерго» (різниця в тарифах) становить 1,1 мільярда гривень. При цьому борг енергокомпанії за природний газ також уже перевищив 1 мільярд гривень.

Про те, що причиною обмеження теплопостачання став борг «Київенерго» за природний газ, заявив 30 грудня Радіо Свобода сам голова Київміськдержадміністрації Олександр Попов. Утім, міська влада до кінця тижня його покриє, а температурний режим має відновитися вже у середу, пообіцяв Попов.

«Ситуація виникла через заборгованість Києва за спожитий природній газ, – каже він. – Ще декілька місяців тому борг становив 2 мільярди гривень, 1,5 мільярди гривень ми вже профінансували. І, практично, на цьому тижні, у п’ятницю ми завершуємо повністю розрахунки за минулі борги. Ми вирішили питання щодо стабілізації тиску в газових мережах. Тому температурний режим буде поновлений, і в опалювальний сезон ми вже не будемо мати подібних проблем».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG