Доступність посилання

ТОП новини

Екс-посол США не коментує дані Wikileaks про Україну


Колишній американський посол у Києві Вільям Тейлор відмовився на прохання Радіо Свобода підтвердити чи спростувати автентичність депеш із Києва на сайті Wikileaks.

«Я не буду коментувати засекречені матеріали, матеріали які не мали на меті бути публічними. Я погоджуюся з оцінкою державного секретаря США щодо Wikileaks», – сказав Тейлор.

Раніше Гілларі Клінтон засудила публікації Wіkileaks, назвавши їх «нападом» на світову спільноту.

Сайт Wikileaks продовжує оприлюднювати матеріали з секретного листування американських дипломатів.

За даними однієї з депеш, український підприємець, співвласник компанії «РосУкрЕнерго» Дмитро Фірташ на зустрічі з Вільямом Тейлором визнав свої зв’язки з російською організованою злочинністю. Фірташ також говорив про дуже близькі стосунки з тодішнім Президентом Віктором Ющенком. Сам Фірташ сьогодні спростував такі дані, назвавши їх «абсурдними», та підтвердив, що зустрічався з американським послом у грудні 2008 року.

Вільям Тейлор зустрічі з Дмитром Фірташем також не коментує.

«Я зустрічався з багатьма людьми, поки був в Україні, і мені було приємно мати кожну зустріч. Було ясно, що більшість із цих зустрічей приватні, і я хотів би зберегти це зобов’язання», – сказав колишній посол США у Києві в інтерв’ю Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG