Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура порушила справу за фактом отруєння курсантів у Харкові


Заступник військового прокурора Харківського гарнізону порушив кримінальну справу за фактом службової недбалості працівників, через що відбулося масове отруєння курсантів Харківського університету Повітряних сил імені Кожедуба внаслідок спалаху кишкової інфекції.

Як повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури, справу порушили за статтею «службова недбалість» і «недбале ставлення до військової служби».

За попередніми даними, харчове отруєння 96 курсантів вишу зумовлене незадовільним санітарно-технічним станом приміщень, технічною неможливістю дотримання правил миття посуду, неефективною роботою холодильного обладнання, а також неналежним контролем посадових осіб університету за якістю приготування їжі.

«Відповідно до висновку Харківської обласної санітарно-епідеміологічної станції обставинами, які сприяли розповсюдженню збудників, стали порушення санітарно-гігієнічного режиму в їдальні і незадовільний санітарно-технічний стан приміщень, що підтверджено даними лабораторних досліджень», – наголошується в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

Масові отруєння курсантів Харківського університету Повітряних сил імені Кожедуба зафіксували в середині листопада.
XS
SM
MD
LG