Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: вирішуються технічні питання з екстрадиції українців із Венесуели


Українське бюро Інтерполу протягом тижня надасть Міністерству юстиції України інформацію стосовно деталей екстрадиції двох українських моряків, засуджених у Венесуелі за перевезення і торгівлю наркотиками.

Як повідомив речник МЗС України Олександр Дикусаров, українська сторона передала Венесуелі пакет документів на екстрадицію й отримала від венесуельської сторони згоду на повернення українців на батьківщину.

За його словами, цей пакет зі згодою Венесуели на екстрадицію передали Мін’юсту, який, зі свого боку, переадресував їх українському бюро Інтерполу, що курує технічні питання екстрадиції.

«Наразі ці документи перебувають в Інтерполі, і ми сподіваємося, що протягом цього тижня Інтерпол надасть Мін’юсту вичерпну інформацію про терміни і тих людей, які куруватимуть екстрадицію українських громадян із території Венесуели», – сказав Дикусаров.

За його словами, нині вирішується питання, через яку країну здійснюватиметься екстрадиція.

Двох українців з екіпажу судна B Atlantic затримали в серпні 2007 року в порту «Маракайбо» (Венесуела) за підозрою у причетності до незаконного перевезення наркотиків. Суд Венесуели засудив їх до дев’яти років позбавлення волі.
XS
SM
MD
LG