Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко планує написати листа МВФ щодо «РосУкрЕнерго»


Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила про намір поінформувати Міжнародний валютний фонд про схему повернення «Нафтогазом України» понад 12 мільярдів кубометрів газу компанії «РосУкрЕнерго».

«Я вирішила направити публічний лист кожному члену ради директорів МВФ, а також його директорові... У цьому листі наводиться деяка аналітична інформація про те, як «РосУкрЕнерго» незаконно відбирає в України 5,4 мільярда доларів. Ми також вказуємо, що було проведене міжнародне розслідування щодо «РосУкрЕнерго», яке зазначило, що ця структура здійснює тіньові махінації, а також нечесна й корупційна», – сказала Тимошенко.

За її словами, до цих листів буде додане рішення Стокгольмського арбітражу, в якому вказано, що Україна добровільно відмовилася від свого захисту у суді.

Лідер «Батьківщини» заявила, що Міжнародний валютний фонд має надіслати в Україну моніторингову групу, яка б вивчила ситуацію із перерахуванням «РосУкрЕнерго» 5,4 мільярда доларів, і тільки за наслідками цієї перевірки МВФ має укласти рішення щодо можливого надання Україні чергового траншу кредиту.

Наприкінці листопада «Нафтогаз», російський «Газпром» і «РосУкрЕнерго» домовилися про врегулювання суперечки щодо повернення українським холдингом понад 12 мільярдів кубів газу РУЕ.

Відповідно до підписаних документів, для виконання рішення Стокгольмського арбітражу «Нафтогаз» має повернути 12,1 мільярда кубів газу «РосУкрЕнерго», він планує зробити це поетапно.

Зі свого боку, «РосУкрЕнерго» має погасити заборгованість перед «Нафтогазом» на суму 1,7 мільярда доларів і перед «Газпромом» на суму 810 мільйонів доларів.
XS
SM
MD
LG