Доступність посилання

ТОП новини

У Росії виникли запитання до НАТО через інформацію Wikileaks


Інформація Wikileaks породила запитання щодо щирості НАТО у співпраці з Росією. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров після засідання Ради міністрів закордонних справ СНД сьогодні у Москві.

«Я до цього ставлюся філософськи – читати цікаво, зокрема, що пишуть посли для того, щоб забезпечити інформаційний потік до своєї столиці, однак у ряді випадків виникають серйозні запитання. Зокрема, у ситуації з розсекреченням або витоком матеріалів, які свідчать про планування військових дій країнами НАТО для відбиття російського нападу на країни Прибалтики», – сказав голова МЗС Росії.

За його словами, в Росії звернули особливу увагу на цю інформацію. Лавров зауважив, що, судячи з інформації Wikileaks, ці плани почали розробляти в грудні минулого року – коли сторони провели перше після тривалої перерви засідання міністрів закордонних справ Ради Росія-НАТО, на якому було ухвалено рішення відновити роботу між Росією і Альянсом після паузи в результаті подій на Кавказі.

«Тобто, однією рукою НАТО на рівні міністрів домовлялося з нами про розробку важливих документів, які націлені на спільне партнерство, а іншою приймало за нашою спиною рішення, що від нас треба захищатися», – сказав російський міністр.

«Як мінімум, виникає запитання: коли ж натовці були щирими: коли відкрито домовляються з нами про розвиток партнерства або коли в закритому режимі вирішують між собою трохи інші речі. Ці запитання ми поставили і чекаємо на них відповіді», – наголосив Лавров.

Тим часом, сьогодні генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен вкотре наголосив, що Альянс не вважає Росію загрозою. Крім того, за його словами, НАТО не коментує оприлюднення секретних документів.

Посол Росії в НАТО Дмитро Рогозін раніше цього тижня заявив, що Росія попросить НАТО анулювати свій план з оборони, якщо оприлюднені дані виявляться правдивими.
XS
SM
MD
LG