Доступність посилання

ТОП новини

Обвинувачених у газовій аварії посадовців «Дніпрогазу» амністували вдруге


Заводський районний суд Запоріжжя ухвалив рішення про амністування трьох високопосадовців «Дніпрогазу», звинувачених у службовому недбальстві, яке призвело до вибуху газу в житловому будинку Дніпропетровська. Суд не знайшов підстав для подальшого розгляду справи.

Захисники постраждалих внаслідок вибуху в багатоповерхівці будуть оскаржувати рішення суду в апеляційному суді. Адвокат потерпілих Дмитро Поповський у четвер заявив: застосовувати механічну амністію до трьох обвинувачених не можна.

Крім того, адвокат повідомив про порушення у ході підготовки до судового процесу: більшості потерпілих офіційно не повідомили про початок слухань. Повістки з суду їм надіслали на адресу вулиця Мандриківська, 127, тобто до будинку, який три роки тому був зруйнований вибухом.

Потерпілі заявляють, що готові звертатись по допомогу до Європейського суду з захисту прав людини.

Вибух у житловому будинку Дніпропетровська, який стався 13 жовтня 2007 року, забрав життя 23 людей, понад 400 людей залишились без житла. За трагедію досі ніхто не відповів. Торік обвинувачених у недбальстві трьох посадовців «Дніпрогазу» амністував суд у Дніпропетровську.
XS
SM
MD
LG