Доступність посилання

ТОП новини

Могильов, Хорошковський і Кернес отримали антипремію «Будяк року»


Експертна група Української Гельсінської спілки з прав людини нагородила міністра внутрішніх справ України Анатолія Могильова антипремією «Будяк року-2010». Про це повідомив виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Володимир Яворський.

«Анатолій Могильов отримує золотий «Будяк» за свідому політику зневаги прав людини та основоположних свобод. І цьому є достатньо широка аргументація, що складається з фактів і загалом з політики МВС, яка реалізовуються цього року», – сказав Яворський.

Виконавчий директор Української Гельсінської спілки уточнив, що йдеться про збільшення вдвічі насильницьких смертей у порівнянні з попереднім роком, незаконне перешкоджання мирним зібранням та затримання їх організаторів, відсутність незалежних розслідувань незаконних дій міліції, примусове проведення дактилоскопії людей при затриманні міліцією, посилення контролю за пересуванням осіб, а також за іноземцями.

Зі свого боку, голова фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна повідомила, що друге місце антирейтингу посів голова СБУ Валерій Хорошковський, а третє поділили між собою мер Харкова Геннадій Кернес та суддя Харкова Сергій Лозюк за ухвалення рішення про затримання на 15 діб людей, які протестували проти вирубки дерев у цьому місті.

Українська Гельсінська спілка з прав людини заснувала антипремію «Будяк року» в 2006 році з метою привернення уваги громадськості до брутальних порушень прав людини, що відбулися в державі упродовж року. Антипремія вручається щороку 10 грудня особам та організаціям, які найбільше порушують права людини.
XS
SM
MD
LG