Доступність посилання

ТОП новини

Карпачова обурена рішенням суду щодо посадовців «Дніпрогазу»


Уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова розкритикувала рішення суду Запоріжжя, який вирішив амністувати трьох чиновників «Дніпрогазу», звинувачених у службовому недбальстві, яке призвело до вибуху газу в житловому будинку Дніпропетровська.

«Це був постріл у спину всім, хто боровся за права людей, які постраждали. Суд Запоріжжя просто продублював застосування амністії до людей, які були керівниками «Дніпрогазу», – заявила Карпачова в ефірі Радіо Свобода.

За її словами, це рішення буде оскаржуватися. «Ми продовжимо боротьбу і будемо подавати апеляцію разом із потерпілими до Апеляційного суду Дніпропетровської області, захищати, відстоювати їхні права. Суд має назвати винних цієї трагедії і таким чином створити прецедент, щоб ті, хто здійснює такі дії знали, що незворотність покарання є неминучою», – заявила Омбудсман.

Два дні тому Заводський районний суд Запоріжжя ухвалив рішення про амністування трьох високопосадовців «Дніпрогазу», звинувачених у службовому недбальстві, яке призвело до вибуху газу в житловому будинку Дніпропетровська в 2007 році.

Вибух у житловому будинку Дніпропетровська, який стався 13 жовтня 2007 року, забрав життя 23 людей, понад 400 людей залишились без житла. За трагедію досі ніхто не відповів. Торік обвинувачених у недбальстві трьох посадовців «Дніпрогазу» амністував суд у Дніпропетровську.

Захисники постраждалих внаслідок вибуху в багатоповерхівці заявили, що будуть оскаржувати рішення суду в апеляційному суді. Потерпілі заявляють, що готові звертатись по допомогу до Європейського суду з захисту прав людини.
XS
SM
MD
LG