Доступність посилання

ТОП новини

Литвин сумнівається, що адмінреформа торкнеться Ради


Голова Верховної Ради України Володимир Литвин сумнівається в тому, що в парламенті відбудуться скорочення апарату в рамках проведення адміністративної реформи.

«Я не думаю», – сказав спікер, відповідаючи на запитання про те, чи скорочуватиметься кількість комітетів та кількість співробітників апарату Верховної Ради в рамках розпочатої в державі адміністративної реформи.

За словами Литвина, співробітників апарату парламенту не будуть скорочувати «з урахуванням того... що апарат витягує те, що повинні витягувати народні депутати».

«Але депутатів у нас обрав на вільних демократичних виборах український народ, і нам потрібно забезпечити роботу Верховної Ради України», – сказав Литвин.

Водночас він зауважив, що в проекті бюджету на 2011 рік видатки парламенту скорочені майже на 12%. «Нема куди скорочувати», – сказав спікер, додавши, що можуть бути скорочені вакансії на посади в апараті Верховної Ради.

Сьогодні голова парламентського комітету з питань державного будівництва й місцевого самоврядування, нунсівець Олександр Омельченко запропонував провести адмінреформу і в парламенті й оптимізувати структуру Верховної Ради.

За його словами, таку реформу можна було б здійснити шляхом злиття комітетів, адже деякі комітети парламенту за рік розглядають дуже малу кількість законопроектів, а деякі взагалі дублюють функції інших комітетів.

Минулого тижня Президент Віктор Янукович змінив склад уряду, скоротивши кількість міністерств і відомств.
XS
SM
MD
LG