Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв: заворушення в Москві мають бути кваліфіковані як злочин


Президент Росії Дмитро Медведєв вимагає притягнути до відповідальності винних у нещодавніх заворушеннях на Манежній площі в Москві. Про це він сказав, виступаючи перед представниками правоохоронних органів.

«Нещодавні події в Москві, погроми, напади на людей мають бути кваліфіковані як злочини, а особи, які їх скоїли, мають бути притягнені до відповідальності, понести покарання», – сказав Медведєв.

За словами російського президента, особливо небезпечними є дії, спрямовані на розпалювання расової, національної і релігійної ненависті. Такі дії загрожують стабільності держави, наголосив Медведєв. За його словами, міліція, протидіючи таким вчинкам, міліція «може і зобов’язана вживати всі повноваження і засоби, встановлені законом».

Прокуратура Москви порушила понад 10 кримінальних справ проти учасників безладів.

На вихідних російські футбольні фани та активісти ультранаціоналістичних організацій провели акцію, що переросла в заворушення і сутички з правоохоронцями. Приводом стала загибель у масовій бійці цього місяця вболівальника «Спартака». Внаслідок безладів понад 30 людей були поранені, 60 осіб затримали.
XS
SM
MD
LG