Доступність посилання

ТОП новини

Янукович «по-доброму» попросив скоротити кількість чиновників


Президент України Віктор Янукович просить новообраних керівників місцевих органів влади скоротити чиновницький апарат до рівня як мінімум 2004-2005 років.

«Я звертаюся до новообраних керівників міст. Шановні колеги, подивіться на свій штатний розклад, і я вас по-хорошому, по-доброму прошу, поклавши руку на серце, якщо ми з вами повернемо чисельність п’яти-шестирічної давності – це буде абсолютно нормально», – сказав глава держави на розширеному засіданні Ради регіонів сьогодні в Києві.

При цьому Президент зауважив, що він просить це зробити добровільно. Водночас, за словами Януковича, якщо цього не буде зроблено, то у керівників регіонів можуть виникнути проблеми із главою держави.

Янукович назвав бюрократію «кричущою проблемою» для України. Говорячи про початок реформи влади, він наголосив, що лише за рахунок оптимізації системи органів влади економія бюджетних коштів становитиме близько мільярда гривень, але скільки з цих коштів буде виплачено на компенсації звільненим, наразі не відомо.

Президент уточнив, від цих грошей реально залишиться близько 10%. Тому, за його словами, економія дасться взнаки, починаючи з 2012 року.

Янукович також запевнив, що найближчим часом завершиться реформа державної служби. Ця реформа перебуватиме під особистим контролем Президента, і у разі необхідності будуть ухвалені кадрові рішення, сказав Янукович.
XS
SM
MD
LG