Доступність посилання

ТОП новини

Екс-радницю мера Дніпропетровська засудили за квартирне шахрайство


Бабушкінський районний суд Дніпропетровська визнав винною колишнього радника міського голови та п’ятьох її спільників у скоєнні злочинів, передбачених частиною 4 статті 190 (шахрайство) та частиною 3 статті 358 (підробка документів) Кримінального кодексу України. Про це сьогодні повідомили у прес-службі прокуратури Дніпропетровської області.

Слідство виявило, що чиновниця разом із ще кількома помічниками незаконно продала 10 квартир, які належали до переселенського фонду міста і перебували в комунальній власності. Разом із радницею міського голови у справі фігурує ще кілька підозрюваних, серед яких ріелтори. Афера тривала понад два роки.

«Схема була відпрацьованою. Спільники-ріелтори підшукували осіб, які хотіли придбати житло. Їм розповідали, що вартість нижча, ніж на аналогічні квартири, та що в подальшому це житло можна буде приватизувати, на що люди і «купувались». Загальна сума, на яку було ошукано громадян, – понад 200 тисяч доларів», – повідомили в прокуратурі.

Радниця міського голови визнана організатором угруповання.

За вироком суду, держслужбовець отримала п’ять з половиною років позбавлення волі з конфіскацією майна, інші четверо підсудних – від 3 до 5 років позбавлення волі, ще один – 850 гривень штрафу.
XS
SM
MD
LG