Доступність посилання

ТОП новини

Янукович не задоволений рівнем економічної співпраці України і США


Президент України Віктор Янукович називає «хронічно недостатнім» рівень економічної співпраці України та США. На щорічній зустрічі з українським дипломатичним корпусом Янукович закликав українських дипломатів використовувати всі можливості, які відкриває зміцнення стратегічного партнерства України та США.

«Українська дипломатія має повною мірою використовувати можливості, які відкриває стратегічне партнерство зі США у подоланні економічної кризи та співпраці з міжнародними фінансовими організаціями, у вирішенні питань безпеки, у сфері науки та технологій, модернізації енергетичного комплексу», – заявив глава української держави.

При цьому Янукович закликав дипломатів приділити особливу увагу розвитку торговельно-економічних відносин між країнами і залученню американських інвестицій в Україну. «На сьогодні ми чітко знаємо, в чому наш інтерес у діалозі з Америкою. Це розвиток демократії, сприяння реформам, нерозповсюдження зброї масового ураження, інвестиції. А Сполучені Штати, у свою чергу, так само чітко бачать свій інтерес в Україні в цих питаннях», – наголосив український Президент.
XS
SM
MD
LG