Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові чорнобильці провели мітинг на підтримку своїх прав


Представники громадських чорнобильських організацій Харкова сьогодні вийшли із пікетом на майдан Свободи, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Близько сотні людей вимагали дотримання соціальних гарантій чорнобильцям. Учасники акції виступили проти ініційованого Кабінетом Міністрів законопроекту про внесення змін до закону про статус і соціальний захист людей, які постраждали в наслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

«Яка мета Кабінету Міністрів – зекономити, відібрати, скоротити. Ми не довіряємо Кабінету Міністрів! Ми просимо Президента і Верховну Раду: не чіпайте наш закон, будь ласка! Ви його ще до кінця не виконали, щоб чіпати. У Конституції України є стаття, згідно з якою, соціальні гарантії не можна зменшувати!», – заявив Радіо Свобода голова Харківського громадського об’єднання інвалідів Чорнобиля «Чорнобильський Спас» Борис Коротков.

Чорнобильці пікетують харківську обласну державну адміністрацію вже не вперше за останній час. Серед їхніх вимог також – залишити для лікування спеціалізований диспансер у центрі міста. Заклад, на переконання чорнобильців, намагаються перепрофілювати під готель до Євро-2012. Натомість місцева влада цю інформацію заперечує.

Також серед вимог чорнобильців Харкова – надати Пам’ятному знаку жертвам Чорнобиля офіційний статус пам’ятника і облаштувати управління соціального захисту, що на дев’ятому поверсі Держпрому, для інвалідів-чорнобильців. Людям, за словами Бориса Короткова, важко спускатися сходами униз, оскільки ліфт працює лише на підйом.

Сьогодні в Україні вшановують пам’ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
XS
SM
MD
LG